CGZ de Lofstem


Christelijke Zangvereniging de Lofstem en kinderkoor Hosanna zijn opgericht op 4 september 1967 met dirigent Henny Pomp aan het roer.

Ha Kol tsa ier

In 1968 werd ook het meisjeskoor Ha kol tsa ier aan de vereniging toegevoegd. Dit meisjeskoor werd zo rond 1990 een jongerenkoor en is uiteindelijk in 2002 zelfstandig verder gegaan onder leiding van Henk-Jan Velvis.

Arnold Kuik

Omstreeks 1980 werd het stokje overgenomen door Arnold Kuik. Hij heeft het bewuste stokje gezwaaid tot aan 2004. Vanaf die tijd tot 28 februari 2018 zwaaide er een vrouwelijk stokje bij beide koren deze was in de hand van Ineke Bos. Vol passie en geduld is zij aan het werk gegaan. Vanaf 1 april 2018 is de nieuwe dirigent van CGZ de Lofstem niemand minder dan Evert van de Veen. Wij hebben alle vertrouwen in de toekomst samen met hem aan het roer.

De Lofstem

De Lofstem is een echt streekkoor met als basis Ederveen. Vanuit de wijde omgeving komen elke woensdagavond ca. 110 leden samen om te oefenen en te studeren voor de jaarlijkse uitvoeringen.

De gezelligheid en saamhorigheid staan hoog aangeschreven binnen de vereniging, dit komt o.a tot uiting in de jaarlijkse activiteiten zoals de rommelmarkt en de oliebollenactie, die met veel enthousiasme door de koorleden gehouden worden. Ook het jaarlijks avondje uit, net voordat de zomervakantie’s beginnen, wordt altijd trouw bezocht.

Nieuwe zangers

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe zangers of zangeressen. Lijkt het u leuk om met ons mee te zingen stuur dan een mailtje naar: Geertrui ten Ham.