Benefietconcert t.b.v. stichting Als kanker je raakt.

We hebben onze medewerking verleend aan een benefietconcert t.b.v. Als kanker je raakt. Dit concert heeft plaats gevonden op dinsdagavond 13 februari 2018 in de Fontein te Nijkerk. Tijdens deze avond is het mooie bedrag van bijna € 4000.- euro opgehaald. Waarvoor namens de stichting Als kanker je raakt hartelijk dank.

De stichting kunt u blijvend steunen door een gift te doen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar de website van stichting Als kanker je raakt.

Foto’s van deze avond

 

Medewerkenden aan deze avond waren:

  • CGZ de Lofstem Ederveen
  • Chr. gem. zangver. Excelsior Nijkerk
  • Interkerkelijk koor de Regenboog uit Lunteren
  • Liesbeth Blankespoor (alt)
  • Bert Elbertsen (orgel)
  • Bernd van den Bos (piano)
  • Mirjam Hardenbol (dwarsfluit)
  • Henk Jan Drost (trompet)
  • Arie van der Veer (meditatie)

Stichting Als kanker je raakt

Iedereen die door kanker wordt geraakt, herkent de chaos die deze ziekte veroorzaakt. Chaos in het dagelijkse leven, dat wordt getekend door ziekte en behandeling, moe zijn en uitputting, opkrabbelen en terugvallen, terugvallen en opkrabbelen. Maar ook chaos in emoties. Ongeloof, ontkenning, verwarring, vragen, acceptatie, teleurstelling, hoop, wanhoop, pijn, verlies, verdriet, vreugde.

Het geconfronteerd worden met een lichaam dat je niet kunt vertrouwen, is zeer ingrijpend. Enerzijds mag je het leven ‘leven’ en anderzijds is het leven zo anders geworden. Hoe ga je verder? Kun je verder? Mag je verder? De confrontatie met kanker roept ook vragen op over kwetsbaarheid en sterfelijkheid. In deze verwarring en chaos is het moeilijk Gods stem te verstaan en Zijn nabijheid te ervaren.

Diepste drijfveer is: samen met jou op weg gaan. Dwars door de chaos heen. De Bijbel is daarbij onze inspiratiebron. Vanuit ervaringen wordt de worsteling en de vragen herkend. In ons geloof vinden wij kracht en mogelijkheden om met de ziekte om te gaan. De stichting wil mensen met (zingeving)vragen horen en op weg helpen; hen waar mogelijk verwijzen naar professionele hulpverleners, kerken, verwerkingsgroepen en lotgenoten.

De stichting wil een schuilplaats bieden! Maar dat kunnen ze niet alleen. Wij willen hen daarin ondersteunen. Helpt u mee? 

Share this Post