Kinderkoor HosannaKinderkoor Hosanna

Kinderkoor Hosanna is vrijwel gelijktijdig met het gemengde koor opgericht. Hosanna valt onder hetzelfde bestuur als CGZ de Lofstem en geniet dezelfde voorrechten die alle leden binnen de vereniging ook hebben.

Van Knop tot Bloem

Het kinderkoor heeft in de loop van de tijd een naamsverandering ondergaan het heette eerst Van Knop tot Bloem tegenwoordig heet het kinderkoor Hosanna.

De Lofstem probeert de kinderen zoveel mogelijk overal bij te betrekken, zowel in uitvoeringen als in activiteiten. Dat uit zich in concerten zoals onze jaarlijkse kerstconcert en de jaarlijkse rommelmarkt.

Een aantal dingen hebben ze voor zichzelf. Zoals het jaarlijkse reisje, dan gaan het bestuur, de dirigent en de kinderen samen een dag uit. Ook hebben ze al een aantal jaren hun eigen najaarsactiviteit zoals de verkoop van kerstkaarten onder familie, buren en bekenden. Hieraan doen de meeste kinderen met plezier mee.

Dirigent Ineke Bos

De dirigent van Hosanna is Ineke Bos – Strootman. Zij werd geboren op 26 februari 1957. Al op 7 jarige leeftijd nam zij haar eerste pianolessen, bij Armin Seggers en later zanglessen bij Ali Hendriksen. Ook volgde zij een cursus koordirectie nam deel aan div. workshops.

Op jonge leeftijd begeleidde zij koren in haar woonplaats Lunteren. Later breidde zich dat uit in de verre omtrek en werd zij vaste pianiste van verschillende koren. Sinds 1994 heeft zij verschillende koren onder haar hoede als dirigent. Op dit moment heeft zij 4 koren onder haar hoede.

Lijkt het je leuk om met ons mee te zingen? Stuur dan een mailtje naar: Wilma Maassen

Vacature

Omdat Ineke Bos-Strootman ons gaat verlaten is Kinderkoor Hosanna Ederveen per 1 januari 2021 op zoek naar een enthousiaste en vrolijke DIRIGENT (m/v)

Kinderkoor Hosanna zingt een christelijk repertoire met liedjes van o.a. Elly en Rikkert, Marcel en Lydia Zimmer, Jan Visser.

Kinderkoor Hosanna repeteert wekelijks op maandagavond van 18.30-19.15 uur in dorpshuis “de Zicht” te Ederveen.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Wilma Maassen (secretaris), telefoon: 06-13272045 bij voorkeur na 19.00 uur.

Uw schriftelijke sollicitatie met CV zien wij graag voor D.V. 10 juli tegemoet per mail: hwmaassen@kpnmail.nl of per post naar: Azaleastraat 13, 6744 AD Ederveen.

Honorarium volgens de richtlijnen van  de KCZB.