Nieuwe dirigent.

We hebben een nieuwe dirigent! Afgelopen zaterdag 20 januari hebben 2 kandidaten een proefles gegeven. Daar hebben we een keuze uit gemaakt.

We zijn heel erg blij en dankbaar dat we aan u voor mogen stellen als onze nieuwe dirigent Evert van de Veen. We kijken er naar uit om met hem samen verder te gaan.

Evert van de Veen

Evert van de Veen is geboren in Voorthuizen op 28 december 1963 waar ook zijn liefde voor het orgel is ontstaan. Hij is daardoor begonnen met orgellessen bij John Propitius. Die hem heeft voorbereid op het conservatorium in Utrecht. Na een geslaagd examenconcert gegeven te hebben in de Utrechtse Pieterkerk, waar de toenmalige directeur Ton Hartsuiker bij aanwezig was, is hij aan de slag gegaan als orgeldocent in Voorthuizen. Maar waar na verloop van tijd meer het accent is komen te liggen op het geven van concerten. Zo heeft hij al 16 solo orgel cd’s opgenomen. Hij is een concert organist en een veelgevraagd koorbegeleider. Hij heeft verschillende koren onder zijn leiding waaronder:

  • Chr. Ger. Gem. zangvereniging “Wijdt Hem Uw Kunst” uit Harderwijk
  • Chr. Interkerkelijk Mannenkoor ‘Fontanus’ uit Putten
  • Chr. gemengd koor Immanuel uit Bennekom
  • Reformatorisch gemengd koor ‘Cantilena’ uit Staphorst
  • Interkerkelijk gemengd koor Maranatha uit Doorn

Ons eerst volgend concert met Evert van de Veen aan het roer is nog niet bekend. Maar uiteraard houden wij u op de hoogte via onze concertagenda.

Share this Post